Katılım Payı Ödemeleri Hakkında

Sayın Üyemiz,

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün http://istanbul.sgk.gov.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1adresinde yaptığı 29.05.2009 tarihli duyurusu aşağıdaki gibidir.
Bilgileriniz rica olunur.

Ecz. Bülent Varel
Başkan

''Katılım Payı Ödemeleri Hakkında

Üye Değerlendirme: / 4
Kötüİyi
Yazar Üsküdar Doğancılar Sağlık Güvenlik Merkezi Müdürlüğü
Cuma, 29 Mayıs 2009
Kurumumuz ile sözleşmeli eczaneler tarafından Merkez Müdürlüğümüze katılım payı ödemelerini eksik aldıklarına dair başvurular yapılmaktadır. Katılım payı ödemesi ile ilgili işlemlerin Merkezimizce yapılmaması nedeni ile konu Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir.

Konu ile ilgili Genel Müdürlüğümüzden alınan 05.05.2009 tarih, 6167868 sayılı cevabi yazıda; ?15.06.2007 tarihinden sonra işleme alınan reçetelerin ödemeye esas verisi ayda iki kez oluşturularak SGK muhasebe birimine gönderilmektedir. Muhasebe sistemindeki ödeme tarihleri ve ödeme tutarları da Yazılım Geliştirme ve Sistem Daire Başkanlığınca hazırlanan bilgi servisi aracılığı ile ? DÖKÜM II? ekranında yer alan ? Ödeme Bilgileri? bölümünde bulunmaktadır.

Eczaneler tarafından faturaların Kuruma tesliminin ardından emekli katılım payları ayda bir kere olmak üzere 3 kurumun tahsis birimlerine aktarılmakta olup, ilgililerin maaşından yapılan kesintinin ardından, yine tahsis birimlerince ödemesi yapılmak üzere fatura bazında muhasebe bölümüne aktarılmaktadır. Nisan 2008 ayı öncesi, emeklilerin devre aylıklarından tahsil edilen ilaç katılım payları toplu olarak ilgili birim tarafından eczane hesaplarına aktarılmıştır.

Nisan 2008 ayı ve sonrasında yatırılan katılım paylarının detayı da yine Yazılım Geliştirme ve Sistem Daire Başkanlığınca hazırlanan bilgi servisi aracılığıyla ? DÖKÜM II? ekranında yer alan ? Ödeme Bilgisi? bölümünde bulunmaktadır.? denilmektedir.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları farklı dönemlerde (aylık veya 3 aylık) ödenmektedir. Emeklilerin mensubu olduğu kurumun tahsis birimlerince maaşlarından katılım payı kesintileri yapıldıktan sonra, emeklilerin devre aylıklarından tahsil edilen katılım payları toplu olarak eczane hesaplarına ayda bir kez aktarılması nedeni ile ödemeler toplu halde yapılamadığından eczanelere ödenen katılım payı tutarlarında farklılıklar oluşmaktadır. Ödemeler eczaneler tarafından ?DÖKÜM II? ekranından takip edilmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Son Güncelleme ( Cuma, 29 Mayıs 2009 ) ''