SSK YENİ UYGULAMALAR

SAYIN ÜYEMİZ

SSK İSTANBUL SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNDEN ALDIĞIMIZ DUYUMLARA GÖRE ;

1- 01 EKİM 2005 Tarihinden itibaren reçeteler üzerinde birden fazla doktor kaşe ve imzası bulunması KESİNTİ sebebi olarak değerlendirileceğinden, reçete karşılarken bu hususa dikkat edilmesi önem arzetmektedir.Reçete üzerinde sadece bir doktor kaşesi olmalıdır.Bu kuralın tek istisnası; üniversite hastanelerinde aynı bölümde görev yapmak kaydıyla asistan doktorun yazdığı reçetenin uzman doktorca onaylanabilmesidir.Bu istisnanın dışındaki hertürlü çift imzalı reçete bedelinde (EHU onayı dahil) kesintiye gidilecektir.(Enfeksiyon uzmanı gerektiren ilaçların, enfeksiyon hastalıkları uzmanınca ayrıca reçetelenmesi gerekmektedir.)

2- SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'nce eczanenize kargoyla gönderilen iade reçetelerinin eksiklikleri tamamlandıktan sonra, provizyon sisteminden kesinleştirilip iade reçete listesi alınarak ayrı bir zarfa konması, 3 nüsha olarak hazırlanacak ekteki iade reçete teslim dilekçesinin bir nüshasının zarf içine konup, bir nüshasının zarfın üzerine yapıştırılması, bir nüshasının da zarfın üzerine ataçla tutturulması gerekmektedir.Bu reçeteler koli içine konmayacak, zarfla teslim edilecektir.

Ek dosya için tıklayınız...