Kırmızı reçeteye yazılabilecek ilaç miktarı

Sayın Üyemiz ,
Sağlık Bakanlığının 08/08/2007 tarihli ekteki yazısına göre; '2007 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Sıra No:8) 12.5 Maddesince Ek-2/C sayılı 'Ayaktan Tedavide Sağlık Kurulu Raporu ile Verilebilecek İlaçlar ' listesinde yer alan ilaçlar arasında Fentanyl Transdermal TTS ile Fenidat HCL içeren ilaçlar ve Fentanyl Sitrat'ın oral ve pastil formlarının bulunması nedeniyle,bu uygulama sadece geri ödemesi yapılacak kırmızı reçeteleri kapsamakta olup eczanelerden para ile kırmızı reçete karşılığında temin edildiği durumlarda ise (yani geri ödemesi yapılmayıp hasta tarafından karşılanması durumunda) Bakanlığımız Genelgelerinde belirtilen hususlar geçerlidir ' denilmektedir.Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Ecz. Bülent Varel

Ek dosya için tıklayınız...