YEŞİL KART REÇETELERİ

Sayın Üyemiz

T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın eczacıların Yeşil Kart reçetelerinin kontrolü ve ödemesi sırasında yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyledir;

1-Birden fazla bilgisayardan reçete kaydedilerek ayrı dökümler alınıp, ayrı faturalanması durumunda dökümdeki işlem sıra numaraları birbirini takip etmemektedir.Bu durum ödeme alma aşamasında sorun yaratmakta ve reçeteler toplu olarak eczacıya iade edilmektedir.Eczacının kestiği tüm faturalar işlem sıra numaraları birbibini takip etmediği için iade edilmişse eczacının yapması gereken işlem, bilgisayarındaki dökümü boş iken iade edilen dökümlerdeki reçeteleri işlem sırası ile reçete kontrolden çağırarak yeni döküm listesi hazırlamak ve eski faturaları iptal ederek yeni fatura düzenleyip İl Sağlık Müdürlüğüne göndermektir.

Birden fazla bilgisayarla reçete girişi yapılan eczanelerin dikkat etmesi gereken husus; faturalama aşamasında dökümlerin tek bir bilgisayarda toplanması ve tek bir döküm yazdırılıp fatura kesilmesidir.

2-Tek bilgisayardan giriş yapıldığı halde Sağlık Müdürlüklerinde işlem yapıldığı esnada ekrana eczacının fatura ettiğinden daha fazla reçete yansıması durumu şu şekilde oluşmaktadır.Eczacı bilgisayarındaki döküm listesini kaybettiğinde "Reçete Kontrol" butonunu kullanarak yeniden liste oluşturabilmektedir.Eğer listenin ilk sırasındaki işlem numarası ile son sırasındaki işlem numarası arasında olup, eczacının döküm listesinde yeralmayan fakat sandık kayıtlarında yeralan reçeteler varsa Sağlık Müdürlüğünde işlem görürken ekrana yansımaktadır.Reçeteler işlem sıra numarasına göre atlama yapılmadan çağrılarak döküm listesine eklenmelidir.

3-Bu durum eczacının döküm alıp reçeteleri kuruma gönderdikten sonra aynı reçeteleri "Reçete Sil" butonu ile silmesinden kaynaklanmaktadır.

Tüm bu sorunlarla karşılaşmamak için fatura kesmeden önce reçete döküm ekranındaki "Döküm Kontrol Et" butonu ile Emekli Sandığı kayıtlarındaki reçeteler ile eczane bilgisayarındaki reçetelerin birebir aynı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Faturalama işleminden sonra ise yeni reçete girişine başlanmadan önce tüm bilgisayardaki dökümlerin "Döküm Sil" butonu kullanılarak temizlenmesi gerekmektedir.Kuruma gönderilen reçeteler için hiçbir bilgisayardan "Reçete Kontrol" ve "Reçete Sil" butonundan işlem yapılmamalıdır.