YEŞİL KART YATAN HASTA

Türk Eczacıları Birliği'nden Odamıza gelen 04.08.2005 tarih ve 009321 sayılı yazıda;

Bazı bölgelerimizde yaşanan sorunların Türk Eczacıları Birliği'ne aktarılması üzerine, Yeşil Kartlı yatan hastalara ait reçetelerin serbest eczaneler tarafından karşılanması konusuna açıklık getirilmesi amacıyla T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulmuştur.

T.C. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen 22.07.2005 tarih 14235 sayılı cevabı yazıda, Uygulama Yönetmeliği'nin "Yeşil Kart Sahiplerine Verilen Hizmetler İçin Fatura Tanzimi" başlıklı 16'ncı maddesinin ikinci paragrafına atıfta bulunularak, yatan hasta ilaçlarının ayakta tedavide olduğu gibi serbest eczanelerden karşılanmasının mümkün olmadığı, ancak yönetmelik değişikliğine gidildiğinde uygulamada yeni düzenlemeler yapılacağı bildirilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ecz.Bülent VAREL