Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği Arasında 2019/1 Ek Protokol İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında, Eczanelerden İlaç ve Tıbbi Malzeme Temini Protokolünün revizyonuna yönelik olarak yürütülen görüşmeler kapsamında, 13.05.2019 tarihinde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ile Bölge Eczacı Odası Başkanları ve yöneticilerinin T.C.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Protokol sürecine ilişkin yapılan değerlendirme sonrasında iskonto ve reçete başı hizmet bedellerine ilişkin iskonto oranları ile reçete başı hizmet bedellerinde %20 oranında artış yapılması konusunda mutabakata varıldığını duyurmuştuk.

Protokol revizyonu için 2018 Yılı Kasım ayında Bölge Eczacı Odalarımızdan görüş ve önerilerini isteyerek başladığımız bu süreç içinde, 2019 Yılı Şubat ayında Bölge Eczacı Odalarımızdan yöneticilerimizin ve temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz SGK Protokolü Çalıştayında geliştirdiğimiz ve Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyelerimiz ile SGK Protokol Komisyonumuzda görev alan Oda Başkanlarımızla Ocak ayı sonundan itibaren gerçekleştirdiğimiz toplantılarda olgunlaştırdığımız görüş ve öneri dosyamız üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşmeler yaptık.

Sürdürdüğümüz görüşmeler sonucunda, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği arasında Eczanelerden İlaç ve Tıbbi Malzeme Teminine İlişkin Protokol eki 2019/1 Ek Protokol, 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü (bugün), Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr.Mehmet Selim Bağlı ve Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak tarafından imzalandı.

İmza törenine, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Mine Erdoğan, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr.Mustafa Özderyol, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Dr.Emre Aydın, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanı Fatih Sarıoğlu, Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ecz. Meral Aksoy Kalıpçı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ecz.Rida Himmet, Türk Eczacıları Birliği Planlama ve Koordinasyon Uzmanı Ecz.Betül Can, Türk Eczacıları Birliği Planlama ve Koordinasyon Uzmanı Ecz.Derya Krasniç Kazaz katıldılar.

Öncelikle, T.C.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve eczacı milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

Protokol revizyon görüşmeleri sürecinde yer alan ve katkı veren Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyelerimize, SGK Protokolü Komisyonumuza, tüm Bölge Eczacı Odası Başkanlarımıza ve yöneticilerimize, Koordinatörlerimize, Uzmanlarımıza, Hukuk Danışmanlarımıza, Kurum tarafında emeği geçen yöneticilere ve bürokratlara, bu süreç içerisinde Birliğimiz tarafından yapılan duyuruları sonuna kadar takip ederek, sabırla ve özveriyle gerekli işlemleri yaparak; yürüttüğümüz sürece ve kazanımlarımıza sahip çıkan değerli meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz.

Birlikte güçlüyüz, Birlik’le güçlüyüz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Not:22.05.2019 tarihinde imzalanan 2019/1 Ek Protokol metni ve konuyla ilgili detaylar, Birliğimiz tarafından ayrıca duyurulacaktır.