EDİRNE BELEDİYESİ?NE AÇTIĞIMIZ DAVADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sayı : 05.2007 / 583
Konu: Yürütmeyi Durdurma Hk.

EDİRNE BELEDİYESİ?NE KARŞI AÇTIĞIMIZ DAVA?DA
YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Değerli Üyemiz ;

Eczanelerin Belediye?ye İşyeri Ruhsat Harcıödemesi taleplerine karşılık olarak, Oda Hukuk Danışmanımız tarafından, Edirne Belediyesi?ne karşı Edirne İdare Mahkemesi nezdinde açtığımız davada;
Mahkeme Yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. İlgili karar ektedir.
Bu dava sürecinde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte (6. Maddesinin 1.fıkrasını değiştiren Yönetmeliğin 3.maddesi ) değişiklik yapılarak, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşlarından ruhsat alanların da (eczaneler, avukatlık,büroları vb.) Belediyeden ruhsat alması yükümlülüğü getirilmiştir.
Bu yönetmeliğin de ilgili maddesinin hukuka aykırılığı gerekçesi ile iptali için TEB Merkez Heyeti ve İstanbul Eczacı Odası tarafından Yürütmeyi durdurma istemli iptal davaları Danıştay nezdinde açılmıştır.
Konu tarafımızdan yakınen takip edilmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.

Ecz. Bülent VAREL
BAŞKAN

EKİ:
Yürütmeyi Durdurma Kararı

Ek dosya için tıklayınız...