41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Sona Erdi

13. Bölge Erzurum Eczacı Odası ev sahipliğinde, 28 – 30 Haziran 2018 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilen Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı sona erdi.

Açılış törenini takip eden iki gün boyunca Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem Merkez Heyeti’nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini bildirdiler.

Toplantının ikinci gününde 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Merhum Ecz. Hasan Fehmi Altıntaş’ı anma gecesi düzenlendi. Düzenlenen anma gecesinde Ecz. Hasan Fehmi Altıntaş’ın hayatını anlatan belgesel izlendi. Törende aynı zamanda Bölge Eczacı Odalarının yöneticilerine plaket takdim edildi.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ümran Pelenkoğlu, SGK Üst İtiraz Komisyonu Çalışmaları Sunumu’nu gerçekleştirdi.

Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, 41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı’ya katılarak Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun sağlık, ilaç ve eczacılık alanında yaptıkları çalışmaları detaylarıyla aktardı.

41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Çolak, yaptığı konuşmada birlikte ve birlikle olmanın önemine değinerek ilaç, sağlık, eczacılık alanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının çok verimli geçtiğini kaydeden Çolak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Resimdeki farklılıkları artırarak farklılıklara ayrı bir kimlik kazandırmaya değil; resimdeki ortak yanları bulmaya, ayrışmaya değil birleşerek kazanmaya, geleceğe dair umutları hakikat yapmak için dayanışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var.”