Kadın Eczacılar 8 Mart’ta Ankara’da Bir Araya Geldi

Kadın eczacılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Eczacıları Birliği ev sahipliğinde Ankara’da bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ümran Pelenkoğlu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine Erdoğan, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Bölge Eczacı Odalarının kadın yöneticileri ve delegeleri, Türk Eczacıları Birliği önceki dönem yöneticilerinden oluşan heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Aslanlı Yol’da başlayan tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılması ve ardından Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanmasıyla devam etti.

Ata’nın huzurunda başlayan etkinlik, Kadın Liderler Akademisi Eğitimi ile devam etti. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, konuşmasında kadınların karşı karşıya kaldığı sorunlara değindi ve Türk Eczacıları Birliği’nin bugüne kadar kadın sağlığı alanında yaptığı çalışmaları içeren sunumu katılımcılarla paylaştı.

Program, Eğitmen Suna Okur tarafından verilen Kadın Liderler Akademisi Eğitimi ile devam etti.

Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği; 64. Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ecz. Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ecz. Nursel Reyhanlıoğlu, Bölge Eczacı Odalarının kadın yöneticileri ve delegeleri, Türk Eczacıları Birliği önceki dönem yöneticileri, eczacılık fakültelerinin dekan ve akademisyenlerinin katıldıkları akşam yemeği ile son buldu.