KOAH Bilgilendirme Broşürleri

Tüm dünyada ölümcül hasatlıklar listesinde yer alan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), tam olarak geri dönüşümlü olmayan hava yolu kısıtlaması ile karakterize, tedavi edilebilir ve önlenebilir ciddi bir hastalıktır.

Tedavi süresince hasta, doktor, eczacı ve diğer sağlık çalışanları bir bütün halinde davranması gereken bu kronik hastalıkta, hastanın yaşamını daha kaliteli bir şekilde sürdürebilmesi için tedaviye uyum göstermesi gerekmektedir. Bunun için de hastanın, hastalığını iyi tanımalı ve tedavisini iyi öğrenmelidir.

Buradan yola çıkarak amacımızın, hastalığın ilerlemesinin önüne geçerek, beraberinde gelişen diğer rahatsızlıkların da gelişmesini engellemek ve hastanın yaşam kalitesini artırmak olduğunu bir kez daha vurgulamak istemekteyiz.

Birliğimiz tarafından 2014 yılından beri sürdürülmekte olan Smart Eczane Programı kapsamında yürütülenAstım/KOAH alanında eczacı danışmanlığı, bu defa KOAH hasta bilgilendirme broşürlerinde yer alan bilgilerin eczacılarımızın vereceği danışmanlık hizmeti kapsamında eczanelerine başvuran hastalar ile paylaşılması önemsenmektedir.

KOAH hasta bilgilendirme broşürlerine,www.teb.org.tradresinde ana sayfada sol kısımda yer alan Uygulamalar menüsü altındaki “KOAH Broşürleri” üzerine tıklanarak ulaşılabilmekte ve indirilebilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.