SSK'nın İlaç Bedeli Ödenmesi Hakkındaki Duyurusu

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI?NA,

T.C Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 02.11.2006 tarih 61601 sayılı genel yazı ile, Kurum sağlık yardımlarından yararlananların tedavilerinde kullanılan ve kişilerin kendi olanakları ile eczanelerden temin ettikleri ilaçların bedellerinin ödenmesi ile ilgili esasların 02.03.2005 tarihli Genel yazıları ile duyurulduğu, ancak konu hakkında yeniden değerlendirme yapıldığı;

Değerlendirme sonucunda Yönetim Kurullarının 13.10.2006 tarih XVII/445 sayılı kararı ile, uygulamanın ?Kurum sağlık yardımlarından yararlananların tedavileri için gerekli ilaçların sözleşmeli eczane bulunmaması veya sözleşmeli eczane bulunmasına rağmen reçetede yazılı ilacın bu eczanelerden temin edilememesi durumunda, sözleşme yapılmayan herhangi bir eczaneden alınan ilacın bedelinden, 29.4.2006 tarihli, 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006 Mali Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin 14.maddesinde belirtildiği şekilde hasta katılım payı ve imalatçı/ithalatçı indirim oranı ile % 4,5 eczacı indirimi düşüldükten sonra, kalan kısmının Kurum tarafından ilgiliye ödenmesi; bu ödemenin yapılabilmesi için, reçeteye ilaçların fiyat kupürlerinin tamamının ilacın ismi de yer alacak şekilde yapıştırılması; eczane tarafından verilen ilaçları ve tutarını gösteren faturanın da ilaç fiyat kupürleri yapıştırılmış olan reçete ile birlikte ibrazı? şeklinde olmasının uygun görüldüğü bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK