TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN GENELGE

????. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
????. VALİLİĞİNE
????. REKTÖRLÜĞÜNE

Bilindiği üzere, tedavi yardımına ilişkin (6) sıra numaralı 2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Bundan sonra "Tebliğ" olarak ifade edilecektir) 29/4/2006 tarihli ve 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunmaktadır.
Bazı ilaçların piyasada ulaşılabilme imkanlarının kısıtlılığı yanında, eşdeğer ilaç uygulamalarında ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi, yeni ruhsat ve satış izni almış ilaçların zaruri hallerde bir an önce tedavide kullanılabilmesi ve listelerdeki teknik hataların düzeltilmesi maksadıyla Tebliğ eki "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi"nde değişiklikler yapılmaktadır.
Dinamik bir yapıya sahip bu uygulama nedeniyle bu tür değişikliklerin yapılması ve Geri Ödeme Komisyonunun kararı alınmak suretiyle anılan listeye ilişkin düzenlemeler yapma ihtiyacı halen devam etmektedir.
Bu itibarla, uygulamada ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi amacıyla Tebliğ eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlarla ilgili gerekli düzeltmeler yapılmış ve bu Genelgenin eki (EK-1) sayılı listede gösterilmiştir.
Bu Genelge 26/6/2006 tarihinde yürürlüğe girer.
Bilgilerini ve gereğinin buna göre yapılmasını ve durumun iliniz dahilindeki tüm Muhasebe Birimlerine duyurulmasını arz ve rica ederim.

EK- 1 Adet Liste

Ek dosya için tıklayınız...