SİGORTA VE SAĞLIK UYGULAMALARINDA YAPILACAK KESİNTİ HAKKINDA

T.C.Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından 12.09.2013 tarihinde yayımlanan duyuru ile, Sosyal Güvenlik Kurumu SİGORTA ve SAĞLIK uygulamaları performans iyileştirme çalışmalarının devam ettiği ve gelişen teknolojiye göre yazılımların ve donanımların sürekli güncellenmekte olduğu belirtilmekte olup,

Bu kapsamda yapılacak iyileştirme çalışmalarına 15 Eylül 2013 tarihinde saat 19:00’da başlanılacağı ve 16 Eylül 2013 tarihinde saat 01:00’de (6 saat) sonlanacak şekilde planlama yapıldığı bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca İşlem süresince SİGORTA Uygulamaları ve Medula Uygulamaları (Hastane,  Eczane, Optik ve Şahıs Ödemeleri) Hasta Kabul (Provizyon) işlemlerinde hizmet  verilemeyeceği, Medula Uygulamaları (Hastane, Eczane, Optik ve şahıs Ödemeleri)  Hasta Kabul süreci dışındaki süreçlerimizde herhangi bir kesinti yaşanmayacağı, KESİNTİ SÜRESİNCE MANUEL İŞLEM GÖNDERİLEBİLECEĞİ (ECZANE, HASTANE) belirtilmektedir.

Ayrıca Kurum yetkilileri ile yapılan görüşme ile Medula Eczane Uygulamalarında “Yeni reçete girişleri ve uygulamadaki müstehaklık sorgulama kısımlarının kesintiden etkileneceği” bilgisi alınmıştır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Duyuru metni için tıklayınız.