BRUFEN RETARD-GERİ ÇEKME

Sayın Üyemiz ;

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nin Odamıza gönderdiği 05.06.2006 tarihli yazıya göre :

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün Türk Eczacıları Birliği'ne gönderdiği 29.05.2006 tarih 028259 sayılı yazıda Brufen Retard 800 mg Yavaş Salımlı Film Tablet adlı preparatın 252959Y00 (02.2005-01.2007) seri numarasında yapılan kontroller sonucunda tabletler üzerindeki baskıya ait boyanın etrafına bulaşması sonucu tabletleri kirletmesi, bir tabletin film tabakasının etrafına yapışması, etrafını pembe renkte boyaması ve renk değişikliği olması, tablet üzerinde yabancı cisim (tüy) görülmesi nedeniyle "Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik" gereğince 2. sınıf geri çekme işleminin uygulanarak gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.

Konu hakkında bilgilerinizi ve adı geçen preparatın belirtilen serisine ait ürünlerin ilgili depolara veya ruhsat sahibi firmaya iade edilmesini rica ederim.

Ecz.Bülent VAREL