MAYIS AYI C GRUBU REÇETELERİNİN MEDULA SİSTEMİNE KAYDI SONRASINDA HAZİRAN AYINA ATILMASI SORUNU HAKKINDA SGK' NIN DUYURUSU

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI?NA

Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan ve 01.02.2012 tarihinde yürürlüğe giren Protokolün 3.7 Maddesi ve Protokol eki EK-4 ile düzenlenen hükümler doğrultusunda dağıtımına başlanmış olan C grubu listelerine dahil olan recete/ilaç gruplarının sistemden çağrılarak yeniden kaydedilmesi sonrasında ait olduğu Mayıs ayının C grubu listesi yerine Haziran ayının C grubu listesine aktarıldığı bilgisi üyelerimizce Birliğimize iletilmiştir. Konu ile ilgili SGK yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Kurum Medula Provizyon Ekranında aşağıdaki duyuruyu yayımlanmıştır.

Duyuru metni aşağıda yer almakta olup, bu duyuruya göre;

Mayıs ayı reçeteleri içinden yeniden kaydedilerek C Grubuna aktarılması gerekenlerinin, Haziran ayı C Grubu listesine eklenmesi sorunu hakkında uygulamada gerekli düzenlemeler yapılmakta olup, 1.337 Sürüm Numarasının devreye alınmasıyla Mayıs ayı C Grubu reçetelerinin yine Mayıs ayı listesinde yer almasının sağlanacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Sosyal Güvenlik Kurumunun duyurusu;

Tarih: 04.06.2012
Konu: Mayıs Ayı C Grubu Reçeteleri
Açıklama: Yeniden kaydedilerek C Grubuna aktarılmaya çalışılan Mayıs ayı reçetelerinin, Haziran ayı C Grubu listesine eklenmesi konusunda uygulamada gerekli düzenleme yapılmakta olup, 1.337 Sürüm Numarasının devreye alınmasıyla Mayıs ayı C Grubu reçetelerinin yine Mayıs ayı listesinde yer alması sağlanacaktır.