REHBER (SMART) ECZANEM PROGRAMINDA YENİ DÖNEM

Rehber (Smart) Eczane Programı çerçevesinde, 13-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sürekli Mesleki Gelişim, Diyabet ve Astım/KOAH eğitimleri yapılacak. Daha önce Sürekli Mesleki Gelişim ve Astım/KOAH alanında eğitim almış 184 eğitici eczacı ve koordinatörümüz Diyabet Eğitici Eğitimi Modülü eğitimi alırken, Eczacı Odalarımız tarafından koordinatör ve eğitici olarak seçilmiş yeni 55 eczacımız da tüm eğitimlere katılacaklar.

Ayrıca, programın Astım/KOAH’tan sonra ikinci modülü olan ve Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi üyelerinden Prof. Dr. Şule Rabuş’un ulusal eğiticilerimizle işbirliği içinde hazırladığı Diyabet modülü de devreye sokulmuş olacak. Modülle, Avrupa’da diyabet prevalansı en yüksek ülke olan Türkiye’de, hastaların ilaç tedavisine uyumunun artırılması ve komplikasyonların ortaya çıkmasının engellenmesi hedeflenecek.

Ulusal yaygınlaşmanın tamamlanması ve Astım/KOAH’ın ardından diyabet eğitimi modülünün de devreye alınmasıyla, hasta sağlığını iyileştirmek, kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkıda bulunmak, mesleki ve ekonomik doyumu artırmak için eczacıların hizmet kalitesinin artırılması ve verdikleri hizmetin görünür kılınması amacında da önemli bir mesafe kat edilmiş olacak.

MERKEZ HEYETİ