Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e Kamu Eczacılarının Sorunları Aktarıldı

1 Aralık 2016 tarihinde (bugün) Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e ziyaret gerçekleştirilerek kamu eczacılarının sorunları iletildi.

Ziyarete Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Bülent Varel, Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu üyeleri Ecz. Didem Aksoy, Uzm. Ecz. Ersin Güner, Ecz. Gülcan Uryan, Ecz. Aykut Çavdar ve komisyon sekreteri Ecz. Betül Can katıldılar.

Toplantıda kamuda çalışan özellikle sağlık bakanlığı bünyesinde çalışan eczacıların karşılaştıkları sorunlar ile yapılabilecek iyileştirmeler kendilerine aktarıldı.

Görüşmede aşağıda belirtilen ana gündem maddeleri görüşüldü:

1. 0,75 olan mevcut ek ödeme katsayısının diş hekimleri ile birlikte değerlendirilerek 1,1’e yükseltilmesi
  2. Uzman eczacılar için (5) ile eczacılar için (2,5) olan tavan ek ödeme tutarına esas katsayıları arasındaki farkın azaltılması (diş hekimlerinde bu oranlar (7) ile (5) şeklinde düzenlenmiştir.)
  3. Kamu hastanelerinin eczanelerinde de özel hastanelerde olduğu gibi mutlak suretle eczacı mesul müdür bulunmasının sağlanması
  4. Eczacıların işleyişle alakalı olarak bağlı bulundukları makam kargaşasını ortadan kaldırmak için hastane organizasyon şemasında Başhekim Yardımcılığı, İdari Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü yanı sıra Eczacılık Hizmetleri Müdürlüğü kadrolarının açılması ve bu kadrolara eczacıların atanması